14
Apr
2013
0

Chocolate Layered Pancake Pie

(Scroll down for English)

Dit recept is eivrij, glutenvrij, koemelkvrij en notenvrij. Een stevige, vullende taart waarvan iedereen kan smullen! Gebruik voor een paleo-versie amandelmeel en wat arrowrootpoeder (of een ei, als het niet eivrij hoeft).

Voor de pannenkoeken:

  • 1 cup boekweitmeel
  • 1 tl palmsuiker
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zeezout
  • 1 tl olijfolie of gesmolten kokosolie
  • Kokosolie om in te bakken

Roer de ingredienten goed door elkaar en leng aan met water (evt een deel spa rood voor luchtigere pannenkoekjes) tot het de dikte heeft van slappe joghurt. Laat een pan goed warm worden en bak de pannenkoekjes in kokosolie aan beide zijden bruin.

Voor de chocola:

  • 1 rijpe avocado
  • 50 gram santen (1/4 – 1/3 blok)
  • 1/4 cup kokosolie
  • 1/4 cup cacao
  • ahornsiroop naar smaak

Laat de santen met de kokosolie smelten en afkoelen. Zorg dat het goed afgekoeld is, maar nog net vloeibaar, anders schift het. Pureer met de avocado en de cacao. Voeg ahornsiroop of andere favoriete zoetmaker toe naar smaak.

Besmeer de afgekoelde pannenkoekjes ruim met het chocolademengsel en leg ze op elkaar. Aftoppen met kokosrasp en kokosschaafsel.
Laat je taart nog even opstijven in de koelkast.

———————————————————–

This recipe is egg free, gluten free, dairy free and nut free. A tasty, dense pie that everyone can indulge on! For paleo, sub almond flour and some arrowroot starch (or an egg, if egg free isn’t necessary).

For the pancakes:

  • 1 cup buckwheat flour
  • 1 tsp palmsugar
  • 1/2 tsp baking powder
  • pinch of seasalt
  • 1 tsp olive oil or melted coconut oil
  • Coconut oil for baking

Mix all the ingredients and add water (partly carbonated for fluffier pancakes) untill it has the consistency of runny yogurt. Make sure your pan is well heated, add a little coconut oil and bake pancakes on both sides.

For the chocolate

  • 1 ripe avocado
  • 50 grams santen (creamed coconut)
  • 1/4 cup coconut oil
  • 1/4 cup cacao powder
  • maple syrup to taste

Melt santen and coconut oil and let cool. Make sure the mixture is cool, but still fluid. Then puree with avocado and cacao powder. Add maple syrup (or your favorite sweetener) to taste.

Spread the chocolate mixture over the pancakes and layer them. Finish off with grated coconut and dried coconut flakes!
Let your pie sit in the fridge for an hour or so to harden a little.

Leave a Reply